metalhella.blogg.se

En blogg om livet som småbarns/tvåbarnsmor. Välkommen in i vår värld <3

Hårdrock vs Zelmerlöw och Kvinnaböske

Publicerad 2015-06-30 23:19:30 i Allmänt,

För fem år sedan åkte jag och Rodrigo iväg på en festival - rockweekend - tillsammans. Där, i tonerna av den underbara hårdrocken kom vi även att finna kärleken i varandra. Vi delade tydligen inte bara intresset för salsa utan även för hårdrock.

Under hösten (2010) och det kommande året var det inte ovanligt att jag hörde Rodrigo säga något i stil med: "älskling, Kamelot spelar på klubben! Ska vi gå?" Vi gick på flertalet hårdrockskonserter och njöt av musiken tillsammans. 

Åren har gått och tiderna har förändrats.. Häromdagen satt Rodrigo och kollade in konsertutbudet på Gröna Lund på mobilen. Plötsligt sken han upp och utbrast: "älskling! Den fjärde juli spelar BÅDE Måns Zelmerlöw och Hasse Andersson på sommarkrysset! Det MÅSTE vi ju gå på!!"

Ja, Rodrigo är numer även en hängiven far som gör precis allt för att hans små grabbar ska ha det bra. Nu råkar det vara så att Wilhelms favoriter i Melodifestivalen 2015 var just Måns och Hasse (+ Samir och Viktor som vi kollade på idag). Det är ju faktiskt så, det Wilhelm älskar, det älskar även Rodrigo. Och det är detta - just detta - som gör att jag älskar Rodrigo lite extra!






 

Billy Idol blev Mulle Meck

Publicerad 2015-06-28 21:06:33 i Allmänt,

Vi hade planerat denna dag noga. Först skulle vi fixa klart i trädgården, sedan skulle båda barnen bada, efter det lunch, sedan spårvägsmuseet. Efter spårvägsmuseet skulle vi åka förbi graven eftersom det är pappas födelsedag och slutligen skulle vi till Gröna  Lund för att kolla på Billy Idol. 

Vi blev lite sena redan från start men bestämde oss för att ta spårvägsmuseet  även om det skulle bli en kort visit. Vi har ju ändå årskort så det blir ingen större kostnad även om besöket inte blir så långt. 

När vi kom fram visade det sig stt vi var nästan helt ensamma på museet. Så härligt!! Wilhelm hade alla fyra tågborden för sig själv och det var ledigt i nästan alla förarsäten och alla tågvagnar. Lyx!! Vi stannade tills museet stängde och gav oss sedan iväg vidare mot nästa mål. 






Vi styrde kosan mot Skogskyrkogården och familjegraven. Idag är det min pappas födelsedag så vi tog med fika för att kunna sitta ner vid graven en stund. Rodrigo hade packat ner kaffe, bulle och Festis, Wiwi och jag handlade lite riskakor och choklad. Jag köper alltid en ros som jag lägger på gravstenen, idag valde jag en vackert orange. Jag gjorde även ett hjärta av tusenskönor och tände två ljus. Vi satt en bra stund och njöt av stillheten. Det var så fridfullt och fint i sommarsolen. 




Vi åkte vidare mot Djurgården och Gröna Lund. Idag spelade Billy Idol och vi hade sett fram emot konserten länge. Vi tänkte parkera strax utanför så vi inte behövde gå så långt med barnen. Väl framme på Djurgården såg vi hur kön ringlade sig lång längs gatan. Vi insåg direkt att det var totalkört för oss..! Vi skulle aldrig kunna stå i den långa kön med barnen, dessutom visste vi inte ens om vi skulle komma in när vi väl var framme. Vi vände genast om.

Kvällen avslutades istället med ett besök i mulle meck-parken. En underbar lekpark där Wiwi verkligen stortrivs! Det blev en väldigt lyckad kväll även om den inte riktigt blev som vi tänkt från början.. 






Tvätta håret eller inte?

Publicerad 2015-06-28 12:31:17 i Allmänt,

At this very moment: 

Jag: Nu är det dags att tvätta håret!

Wiwi: Håret blir ju inte rent när man tvättar håret. 

Jag: Varför inte? 

Wiwi; Då blir det inget hår mer.

Jag: Hur menar du då? 

Wiwi: Då kommer det försvinna.."

Vem vinner tror ni?? 



Underbara sommar!

Publicerad 2015-06-27 18:16:25 i Allmänt,

Nu är den här - sommaren!! Vi har spenderat hela dagen i trädgården. Wilhelm har sprungit naken hela tiden och det är ju för underbart att se. Vill minnas att det var även min favoritklädsel som barn.. Så ljuvligt. Han har provat precis alla sina vattenpistoler och både jag och Rodrigo har fått vår släng av sleven. Helt ok en varm dag som denna dock! 

Lille Bernhard har gungat (vilket han älskar) och har även provat på att känna ordentligt på gräsmattan. Han är så koncentrerad när han känner på gräset och klövern med sina små knubbiga händer. Tack och lov stoppade han inget i munnen.. Jag minns att Wiwi var i hans ålder då han åt sina två första mål: fågelbajs och en bit myggnät. Hysterisk mamma blev resultatet båda gångerna, haha! 

Nu ska vi njuta av middagen i trädgården denna ljumma sommarkväll. LYX!!! 





Utflykt till stan och Casting.

Publicerad 2015-06-25 20:45:12 i Allmänt,

Vi tog bussen idag igen. Den här gången fortsatte vi även med tunnelbanan in mot stan. Wiwi var överlycklig! Mormor gjorde oss sällskap också så Wiwi satt glatt i hennes knä och pratade om allt (och alla) han såg. Han är så rolig att vara ute och åka med. 

Bernhard var inte superimponerad utan somnade mot slutet av resan. Han tittade dock nyfiket på övriga resenärer som kom och gick. 

Vi passade på att leka en stund i Vasaparken innan vi mötte upp Rodrigo. Wilhelm verkade trivas bra i parken, han hoppade studsmatta, åkte rutschkana och sprang upp och ner för de mjuka kullarna. 

Vi fick även sällskap av min moster och morbror, kul att ses (och väldigt bra att de kunde hjälpa mamma lite med Bernhard medan jag sprang efter Wilhelm). Vi avslutade vistelsen i parken med en glass i solen.

Runt tre mötte vi upp Rodrigo för nästa äventyr. Idag var nämligen hela familjen kallad till casting inne i stan. Vi skulle fotograferas tillsammans och om vi blir utvalda kommer vi synas i reklamannonser i flera länder. 

Alla fyra blev fotograferade men Bernhard var den som blev allra noggrannast fotograferad. Han fick klä av sig till blöja och visa alla fina delar av sin lilla kropp. Han skrattade glatt mot kameran precis som om han var van vid det! Lilla sötnosen! 

Nu väntar vi spänt för att se om vi hör något från dem. Hör vi inget före 10 juli valde de några andra. Håll tummarna! Spännande!! 









Fullt ös!

Publicerad 2015-06-24 12:53:15 i Allmänt,

Wilhelm och jag hade härligt besök under förmiddagen. Våra vänner Therese och Malin kom förbi med sina härliga barn. Wilhelm var så glad att få träffa Nova (snart fem år) och Axel (2,5 år). Bernhard fick sin kompisdos i form av Mathilde (snart 7 mån) och Astrid (5 mån). 

De lite större barnen var först lite blyga inför varandra men efter en kort stund var leken igång. Jah kan se på Wilhelm hur han beundrar Nova som är lite äldre än honom och han lyssnar noga på henne i leken. Han passar även på att vara lite "tuff" gentemot Axel som är lite yngre än honom. Han testar liksom olika roller. Intressant att studera hans beteende! 

Bernhard tittade mest på sina polare och kände lite på dem, mot slutet blev han så trött att han somnade i min famn. Det blir många intryck och en ganska hög ljudvolym med så många barn i huset samtidigt! 



Badbönan!

Publicerad 2015-06-22 21:48:37 i Allmänt,

Ikväll passade jag på att bada i badkaret tillsammans med lilla bönan (Bernhard) då de stora killarna gick och lade sig ovanligt tidigt. Bernhard har mestadels badat i sin balja tidigare men jag tycker det är så mysigt att dela badkar med honom. 

Vilken succé det blev idag! Han sprattlade med sina små veckiga ben och slog med sina små händer på vattnet. Det blev vågor och skvätte över hela badrummet. En sån härlig badglädje!! Detta gör vi om snart igen! 

Strax efter badet däckade han i min famn och ligger där än. Ska försöka förflytta oss till sängen snart men det är ju så gosigt som det är just nu.. <3

(Bild på tröttböna från tidigare idag.. :) )

Midsommarfirande enligt gammal tradition

Publicerad 2015-06-20 16:27:12 i Allmänt,

Vi har sedan jag var liten firat våra midsomrar på Örbyhus Slott. Det är nämligen så att alla hyresgäster till slottet blir inbjudna på fika och dans kring stången. Denna tradition har hängt i sedan de hus vi (och många andra) hyr var tjänstebostäder. På midsommar fick då tjänstefolket komma ner till slottet och känna på hur det var att fika i de fina salongerna. De räknades precis som all andra. 

Numer är det väl ingen jättehierarki förutom att barn inte får sitta i stora rummet där underhållningen sker utan är förpassade till rummet bredvid. Detta är väl framför allt en regel som är satt för att barnen ska kunna lämna bordet och gå ut och leka i parken då de tröttnat på att sitta still. 

Wiwi njöt av den goda jordgubbstårtan och saften innan han gick ut i parken. Väl ute var det fullt ös, massa sommarklädda barn som sprang omkring och Wiwi var inte sen att hänga på. Han rullade nerför backarna och kikade nyfiket på iglar och grodyngel i spegeldammen som finns i parken.

När det var dags för dans runt stången var Wiwi och jag först på plats. Vi dansade en lång stund, sedan tog Wiwi en paus men när det var dags för "jungfru skär" ville han vara med igen. Ringdansen avslutades som sig bör med "raketen" vilken snabbt blev en favorit hos Wiwi. 

På kvällen gjorde vi supergod middag med färskpotatis och fläskfilé i gräddsås. Vi avslutade med att Wiwi gjorde en riktigt fin tårta tillsammans med Rodrigo. Mätta och nöjda sjönk vi sedan ner i soffan för några avsnitt av "solsidan". 

Midsommardagen har spenderats på badet. Sommarkortet är nu inköpt så nu kan vi bada hur mycket vi vill. Bra det, det verkar som om båda våra killar var fiskar i sina tidigare liv..! 






Nu är det sommarlov!!

Publicerad 2015-06-18 23:05:49 i Allmänt,

Idag gick Wilhelm sin sista dag på förskolan inför sommarlovet. Han ska nu vara ledig i åtta veckor. De första två veckorna är det bara Wiwi, Bernhard och jag som är hemma och efter det börjar även Rodrigos semester. 

Det ska bli så mysigt att ha åtta veckor tillsammans då vi slipper jäkta upp på morgonen, kunna bada och leka ute hela dagarna. Typ. I min drömvärld blir sommaren en period då båda barnen är ständigt glada och jag är en sån där toppenmamma som ser solbränt fräsh ut och håret svallar. Vad brukar man säga? Det du tänker blir du, inte sant?! Vi kör på det! 

Nu svävade jag visst bort från ämnet lite..

Vi tackade i alla fall pedagogerna på förskolan med en liten present och önskade glad sommar. Vi fick dessvärre veta att en (av mycket få) förskollärare ska börja på ett annat ställe efter sommaren. Han är den pedagog vi känt oss allra mest trygga med och han har varit en starkt drivande kraft i de projekt de gjort så det var oerhört tråkigt att få veta detta.. Håller nu tummarna för att de lyckas hitta en minst lika grym ersättare! 






En dag i ripvidet

Publicerad 2015-06-17 22:34:08 i Allmänt,

Idag skulle vi äntligen ses. Alla tjejerna kunde vara med (mitt gäng fr lhs) och nästan alla barnen skulle komma. Vi bokade in att vi skulle ses hos Johanna och sedan promenera bort till parkleken "ripvidet" tillsammans. 

Tyvärr blev Therese tvungen att lämna återbud eftersom en av hennes tjejer fått öroninflammation. Wilhelm blev lite ledsen när han hörde att Nova inte skulle komma eftersom han sett fram emot att leka med henne. Som tur var skulle ju Saga komma och Wilhelm älskar att leka även med henne! 

Vi mammor satt med våra minisar i skuggan/solen och snackade medan Saga och Wilhelm lekte i alla delar av parken. En alldeles underbar förmiddag! 

När vi sedan skulle gå hem ville Wilhelm så gärna titta lite inne i Sagas hus. Det var helt ok med Johanna så Wilhelm och Saga hann leka en lång stund i hennes rum innan vi påbörjade vägen hemåt. 

Eftersom Wilhelm hade vaknat ovanligt tidigt märkte jag hur hans humör började svikta. Jag bestämde mig då för att promenera hem istället för att ta bussen. Halvvägs hem insåg dock Wilhelm att han var på väg att missa en bussresa och ifrågasatte detta starkt. Vi gjorde då en kompromiss och åkte de sista tre stationerna hem. Läget var nu under kontroll igen.

Väl hemma däckade vi alla tre och sov en stund innan vi påbörjade kvällen. Imorgon är det dags för Wilhelm att gå sin sista dag på förskolan innan semestern, sedan ska vi ha åtta härliga veckor tillsammans! Lovely! 


Ålder är bara en siffra.

Publicerad 2015-06-16 23:08:26 i Allmänt,

Idag skulle jag och Bernhard som vanligt gå över till mormor vilket blivit ett stående inslag varje tisdag. Det skulle dock bli en något annorlunda visit idag för vi skulle få sällskap av två personer.

Den ena var Bernhards mormors syster (tillika min moster) Karin och den andra personen var min mormors bästa vän Wera. Wera är en oerhört häftig dam/tjej som är väldigt nära 100års-strecket. Hon har levt ett oerhört innehållsrikt liv och har ju hunnit vara med om så mycket att det inte skulle kunna gå att skriva ner på en dag knappt.

Hon är fortfarande hur pigg som helst och när man pratar med henne går det absolut inte att tro att hon nästan är 100 år. Man kan prata med henne om allt och hon hänger med i allt som sker i världen, både teknikmässigt och på övriga sätt. Att hon har facebook beskriver är väl ett tydligt exempel på det? En riktigt härlig människa, full av livsglädje och energi. 

Det var så roligt att få träffa henne och Bernhard charmade henne med sitt lilla busiga leende. Wera är verkligen ett levande bevis på att åldern bara är en siffra, man är den man är inuti! 

Liten härmapa

Publicerad 2015-06-15 22:48:19 i Allmänt,

Efter middagen idag lekte Bernhard i gåstolen och Wilhelm sprang ut och in i sitt rum med små projekt på G. Bernhard brukar studera honom noga och skratta när han kommer springande eller om han låter på något roligt sätt. 

När Wilhelm så ställde sig bredvid Bernhard och stampade i golvet skrattade han först högt men SEN - sen gjorde han precis likadant. Han stampade med sina små fötter i golvet, stannade upp och skrattade sedan igen tillsammans med Wilhelm.

Denna procedur upprepades sedan flertalet gånger och det var så roligt att se hur de samspelade med varandra. De hade verkligen roligt tillsammans! Att en sån liten plutt på 4,5 mån redan kan så mycket. Han imponerar på mig varje dag! 

Vi har även hunnit med en sväng till Wilhelms favoritpark - båtparken - tillsammans med mormor. En riktigt mysig start på veckan! 






Helgsammanfattning

Publicerad 2015-06-14 23:14:49 i Allmänt,

Det har varit en fullspäckad helg minst sagt. Vi startade lördagen med att fixa i trädgården. Solen gassade, Bernhard sov i vagnen och Wilhelm och jag tog med honom på en sväng i området. 

Vi såg att två grannpojkar lekte i sandlådan och Wilhelm ville såklart joina dem. De lekte en stund medan jag snicksnackade med deras föräldrar. Mycket trevligt! 

Tiden rusade snabbt iväg och vi gjorde oss i ordning för nästa punkt på dagordningen - dop. Lilla Astrid döptes i Sollentuna kyrka och alla barn fick vara delaktiga och "hjälpa till". Wilhelm hängde på även om han tittade något förvirrat åt mitt håll då och då. (Vi är ju icke troende så de gånger vi befinner oss i kyrkan är just på dop, bröllop och begravningar så han är inte direkt van vid allt bedjande osv) Det var i alla fall en fin ceremoni och lilla Astrid var fullkomligt bedårande! 

Mysigt också vid dopfikat tillsammans med våra fina vänner. Wilhelm var så glad över att hinna leka med Nova och Saga, de har så roligt tillsammans! 

Efter dopet bar det iväg till Märsta för att träffa Cilia, Kaizar och Inez. De har köpt hus och vi var såklart nyfikna och ville inspektera varje vrå! De bjöd på supergod mat och det var så kul att äntligen ses igen!! 

Idag har vi haft barnens farmor och hennes man på besök. Wilhelm var så glad att de kom, jag tror han skrattade 80% av tiden. Han fick verkligen busa av sig ordentligt! 

Vi avslutade söndagen med att hämta ut min vinst - lådbilen - samt två par shorts som vi köpt till Bernhard. Det blev ett spännande projekt att få hem både lådbil och oss själva men till slut fick vi till det. Nu återstår bara att mecka ihop den. Spännande! 




Jag vann!!

Publicerad 2015-06-12 23:15:13 i Allmänt,

Jag brukar alltid tävla i sådana där tävlingar som finns utplacerade i mataffärer. Tycker det är skoj att knåpa ihop motiveringar och älskar såklart känslan av att vinna. 

Jag har hittills vunnit:
- picknick-korg från marabou fylld med godsaker
- snowracer
- sparkcykel 
- biobiljetter (vanns i samarbete med Wilhelm ;) ) 

Så idag när vi var vid stranden upptäckte jag plötsligt ett missat samtal från lokala ICA. Det visade sig att jag vunnit en lådbil!! Så himla kul! 

En sån här snygging kommer snart att bo hos oss:


Parkteatern - Clownen Manne

Publicerad 2015-06-12 19:24:29 i Allmänt,

Idag var parkteatern på visit i Hässelby. På Maltesholmsbadet skulle Clownen Manne uppträda och Wilhelms förskola skulle dit! Eftersom Wilhelm är ledig varje fredag åkte vi dit på egen hand och mötte upp gruppen på plats. 

Vi tog även sällskap av Johanna, Saga och Cornelis. Vi tänkte att Saga och Wilhelm skulle kunna leka och ha kul tillsammans under eftermiddagen. 

Det var gassande sol och tack och lov hade jag tagit med mig UV-tältet hemifrån. Bernhard hängde i tältet hela föreställningen och det var så skönt att veta att han var skyddad från solen.

Föreställningen var jättebra, Manne fick alla barn att skratta så de vred sig och det var ju för härligt att se! Wilhelm tyckte att det var kul men när Manne och hans kompanjoner sprang ut i publiken för att spruta vatten på folk blev det lite läskigt. Wilhelm kröp då längst in i tältet och stannade där tills alla var på scenen igen! :)

Efter föreställningen ville Wilhelm och Saga bada. Jag trodde inte att de skulle våga sig ner i det iskalla vattnet men jodå - de var i direkt och ville sedan inte komma upp på länge! Även Bernhard plaskade med sina små fötter i vattnet och blev riktigt arg när jag lyfte upp honom! 

Vi hann även med glass i solen, lek i parken och en himla massa funderingar kring allt som sker runt oss innan vi trötta (men glada) landade hemma! Nu blir det nog en tidig kväll för käre lille Wiwi!





Sysslingdate!

Publicerad 2015-06-11 20:00:48 i Allmänt,

Idag kom min kusin Linda över tillsammans med sin son Oskar. Oskar är alltså pojkarnas syssling och han är 7,5 mån. 

Det är så roligt att se dessa två små pojkar tillsammans. Båda är väldigt harmoniska och väldigt, väldigt glada. De ler mest hela tiden och gnäller sällan. Så mysigt! 

Dessutom var det ju underbart varmt och skönt idag så det fick bli balkonghäng (med bebisarna i skuggan självklart) och det var ju bara alldeles underbart!! 

Vi upptäckte på eftermiddagen att en av våra guppyhonor ynglat av sig. Efter en stunds jakt fick därmed 22 nya små yngel flytta ner i yngelkaret. Ska bli spännande att se vilka färger de får!! 

Kvällen avslutas nu med lite bad. Båda killarna älskar att bada så det är en härlig stund! 





Skönt Parkhäng

Publicerad 2015-06-10 15:35:50 i Allmänt,

Varje dag när vi går hem från förskolan korsar vi en av Backluras större parker. Allt som oftast vill Wilhelm stanna där och leka innan vi går hem. Jag är inte alltför förtjust i det eftersom ett barn som brukar hänga där inte är alltför trevlig mot Wilhelm. Kan det undvikas otrevligt bemötande gör jag gärna det. 

Igår var vi på jakt efter en lång rutschkana men hittade ingen som föll Wilhelm helt i smaken så idag körde vi på ett säkert kort: den s k "långa parken". Långa parken ligger i vårt eget område och där finns en riktigt lång och härlig rutschkana. Perfekt! 

Det allra bästa är dessutom att det i vört område finns flertalet små lekplatser så när han tröttnat på den ena är det bara att dra vidare till nästa! Lovely! 

Nu inväntar vi bara leksällskap så är eftermiddagen fulländad! 





Byte till sittdel!

Publicerad 2015-06-09 21:35:22 i Allmänt,

Bernhard har trivts sådär halvbra i liggvagnen. Han har sovit gott i den då han varit trött men har varit oerhört missnöjd i den när han varit vaken. 

Väldigt många gånger (läs 98%) har jag fått ta upp honom efter en kort stund. Har sedan fått bära honom i bärsjal tills han somnat. Jag tycker bärsjalen är fantastisk men ibland är det skönt att kunna ha kroppen "fri". 

Jag valde därför att prova sittdelen av vagnen igår. Tänkte att han kanske skulle uppskatta att se lite mer av världen runtomkring! 

Än så länge har han uppskattat det. Inte en arg min på hela promenaden, varken igår eller idag! Helt fantastiskt! Han verkar dessutom sova gott i sittdelen också vilket är ett superstort plus. Hoppas det fortsätter lika bra framöver! 



Levande napp.

Publicerad 2015-06-08 23:38:59 i personligt,

Jag ligger i sängen med lille Bernhard tätt intill mig. Han ligger och ammar för att finna ro inför natten. Han somnar efter en stund men vill inte släppa bröstet riktigt än. Helst vill han småsuga hela natten och inte släppa alls. 

Ända tills dess att det värker i varenda liten del av ryggen på mig ligger vi kvar i samma position. Jag försöker då försiktigt dra loss bröstet och hoppas att han ska sova vidare. Ibland gör han det, ibland vaknar han. 

Vaknar han rullar vi bara över på andra sidan och byter tutte. Sedan sover vi båda vidare. Åh, jag tycker det är så mysigt att få ha denna lilla underbara människa så nära. 

Även Wilhelm sov såhär nära sina första år och det var så mysigt! Jag är så glad att båda barnen är sådana barn som trivs med att vara nära. Lyx är vad det är! 

Det är verkligen märkligt hur något som gör så ont fysiskt (ryggen) kan vara som balsam rent psykiskt. Älskade, älskade barn!b

Måndag.

Publicerad 2015-06-08 10:44:14 i Allmänt,

Ny vecka. Nya händelser. 

Vi började denna vecka med en rejäl sovmorgon. Klockan nio sov båda killarna fortfarande och jag tog faktiskt tag i det hela och väckte dem! Wilhelm ska ju vara på förskolan klockan nio egentligen så vi hade ju minst sagt lite bråttom.

Efter ett samtal till förskolan (mer regel än undantag här hemma) där jag ursäktade oss och undrade vart de skulle gå idag satte vi igång vår morgon. Vi har nu efter fyra månader hittat ett sätt att få morgnarna att flyta på rätt smidigt, samma rutiner varje dag. 

Wilhelms förskolegrupp hade turligt nog begett sig till en park som ligger väldigt nära oss så klockan tio var vi på plats! Skönt. 

Bernhard och jag gick hem och jag kunde dricka mitt morgonkaffe i lugn och ro. Nu ska Bernhard sova en stund och jag ska kämpa vidare med en fotobok jag fixar med. 

Önskar alla en fin vecka! 



En arg liten treåring

Publicerad 2015-06-05 10:59:45 i Allmänt,

Wilhelm är tre och ett halvt år. Han har det senaste året förändrats något i sitt humör skulle jag vilja säga. Fram till årsskiftet var han ständigt positiv, såg inga hinder eller problem och var aldrig "bråkig". Han var väldigt lätt att vara mamma till och jag njöt verkligen av varje sekund. 

I januari blev han storebror till Bernhard och tillvaron vändes upp och ner. Så även hans humör. I samma veva började han få små vredesutbrott, gråter och skriker varje morgon och "kan inte" göra de mest vanliga saker (enligt honom själv). 

Jag har känt att det är svårt att göra "rätt" som mamma vid dessa tillfällen. Jag har alltför många gånger försökt att prata med honom för att få reda på vad som är fel. Det är såklart inte det han vill, han vill (och behöver) bara få vara arg. 

Han behöver få skrika och gråta en stund. Han kanske behöver få krypa upp i knät och vara liten, behöver gosa lite extra. 

Jag försöker verkligen. Jag kramar honom, jag berättar hur mycket jag älskar honom och att han är alldeles fantastisk. Jag klappar honom ömt på kinden. Ibland hjälper det, ibland inte. 

Jag tycker att det är först nu det blivit lite "svårt" att vara förälder. Jag försöker hantera situationerna på ett bra sätt men lyckas inte alltid. Det är verkligen inte helt enkelt. 

Men. Det är nog inte Helle så lätt att vara tre och ett halvt alltid. Särskilt inte med ett nytt litet syskon hemma.. <3 


Playdate m Mathilde och Cornelis

Publicerad 2015-06-03 20:49:19 i Allmänt,

När jag pluggade på Lärarhögskolan delades vi in i något som kallades för studentarbetslag. Dessa gjordes om vid varje termins- eller kursstart så vi alla fick öva på att arbeta i tillsammans i alla möjliga sorters grupper.

De flesta studentarbetslagen trivdes jag väldigt bra i. Det var väldigt roligt att lära känna så många nya människor och arbeta ihop med människor jag kanske inte skulle tytt mig till i vanliga fall. 

Det var ett av dessa arbetslag som utmärkte sig lite extra. Vi kom att bli lite extra nära vänner och började umgås mer och mer på fritiden. Vi åt middagar tillsammans och drack en hel del vin samt snackade om livet. Detta har vi sedan fortsatt med, minst en gång i månaden har vi försökt att ses.

Nu är det så lustigt att fyra av oss fem har fått barn nästan samtidigt. (Alla fem har även ett barn var sedan tidigare) Våra senaste tillskott föddes 9/12, 23/1, 28/1 samt 6/4. De är alltså ganska nära varandra i ålder, det är så himla roligt! Vi har därför kunnat träffas med barnen på playdates (och tjejsnack) titt som tätt. 

Ambitionen är att alla fyra ska kunna vara med samtidigt men än har vi inte lyckats få till det. Snart så.. Idag träffade iaf jag och Bernhard både Mathilde och Therese samt Johanna och Cornelis. Bebisarna studerade varandra nyfiket och småjollrade till varandra. 

Tänk att dessa små bebisar, deras storasyskon och även den femte vännens lilla kille kommer växa upp tillsammans. Så mysigt att ha livet fullt av vänner redan från det man föds <3

Tänk, i år har vi varit vänner i tio år. Det har hänt oerhört mycket på dessa år. Blir spännande att se vad nästa tio år har att bjuda på..!



Om jag hade pengar..

Publicerad 2015-06-02 10:41:05 i Allmänt, personligt,

Sitter och kollar på filmen "10000 timmar" som handlar om hur pengar kan hjälpa en att förverkliga en dröm. Huvudkaraktären vinner 25000 i mån i fem år och bestämmer sig då för att börja spela fotboll på heltid och därmed bli proffs. 

Tankarna börjar genast snurra. Vad skulle jag göra om jag fick 25000 i mån i fem år - om förutsättningen var att jag lade pengarna på att förverkliga en dröm? 

Spontant känner jag att jag skulle vilja skriva färdigt den bok jag började skriva på för några år sedan. Eller kanske börja dansa på heltid för att kunna tävlingsdansa igen? Eller skulle jag ta sång- och danslektioner för att förverkliga musikaldrömmen dom aldrig slocknat? Eller bygga upp ett företag utifrån olika tankar jag har kring hur jag skulle vilja arbeta? Eller skola om mig? 

Ja det finns oändligt mycket jag skulle kunna välja att ägna de 10 000 timmarna åt. Vad skulle du välja? 

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela