metalhella.blogg.se

En blogg om livet som småbarns/tvåbarnsmor. Välkommen in i vår värld <3

Renovering

Publicerad 2013-06-27 19:25:34 i personligt,

Vi har äntligen kommit till skott med att renovera vår mysiga lilla sommarstuga. Det är väldigt mycket som behöver göras och vi har nu börjat med att måla om alla skåpluckor. Vi har varit många svängar till Colorama i Örbyhus och fått fantastisk hjälp av underbara Christer som jobbar där. Fantastiskt kunnig och professionell!

Inte kunde vi dock ana vilket enormt förarbete som krävdes till dessa luckor. I två dygn har vi skrapat, slipat och spacklat. Igår kunde vi äntligen grundmåla för att täcka över den hiskeliga röda färgen som dök upp under den gröna.

Idag har jag så äntligen fått måla första lagret "magnolia". En underbart varm nyans som kommer passa utmärkt i det nya, ljusa köket som växer fram.

Nästa projekt blir att lägga golv. Vi har precis hämtar golvet och det kliar i fingrarna för nu vill vi sätta igång!!

Metal/Hella

En välbehövd stund tillsammans med en vän.

Publicerad 2013-06-18 12:36:08 i Allmänt,

I eftermiddag ska jag och min fina vän Hanna äntligen ses. Hanna har bott i Nice det senaste halvåret och vi har inte hunnit ses sedan hon kom hem igen så vi har mycket att ta igen kan man säga. Utan att överdriva. Vi har nämligen alltid så oerhört mycket att prata om att tiden knappt räcker till. Det finns ju vissa människor i ens liv som det går att prata om precis ALLT med. Min Hanna är en sådan vän till mig. Det kan ju bero på att vi känt varandra nästan precis hela livet (jag var 2 veckor gammal då vi träffades för första gången) men även på att vi lyssnat på varandra och stöttat varandra genom alla olika bitar av våra liv.
 
Så märkligt det är egentligen hur ens personlighet förändras utifrån vilken grupp man ingår i. Jag kan i vissa sällskap bli som gruppens "pajas", att jag liksom bara måste vara rolig hela tiden. I vissa sällskap är jag enbart seriös och väldigt organiserad. I vissa sällskap blir jag den som lyssnar och reder ut problem. I vissa sällskap är jag den som berättar anekdoter och står i centrum. I sällskap av min lilla son blir jag en trygg modersfigur som bara ser till hans bästa. Och i vissa sällskap är jag allt detta i ett. Det måste ju vara det paketet som egentligen är mitt riktiga jag, inte sant? När jag umgås med någon/några av mina riktigt nära och bra vänner känner jag ofta att jag lyckas balansera alla delar. Dock utan att göra det medvetet. Det är ju det som är så skönt med att umgås med nära, fina vänner. Att kunna vara sig själv.
 
Nu ser jag fram emot en riktigt skön kväll med mycket skratt, förtroende och inspiration.
 
 
 Metal//Hella

Ikea i solen

Publicerad 2013-06-08 10:43:06 i Allmänt,

Ett ställe jag inte är helt överförtjust i att besöka är IKEA. Jag vet att det är fyllt med superpraktiska saker vi absolut behöver just nu men ändå. Trängsel. Människor som går långsamt i bredd. Människor som går åt fel håll. Ja, du förstår nog vart jag vill komma.

I vilket fall lyckades Rodrigo lura med mig till IKEA. Så, nu håller vi tummarna för att ingen annan fått för sig samma sak. Wish me luck!

Metal//Hella

Ny skärm äntligen!

Publicerad 2013-06-07 15:23:13 i Allmänt,

Jag råkade kasta min iphone i gatan strax innan jag skulle på föräldrautbildning. Japp, det var alltså rätt länge sedan, inte senare än september 2011!! Skärmen sprack förstås och flisor flög.

Men..

Eftersom den gått att använda gjorde jag inget åt det på en gång. Ett par månader senare kom ju Hero och de efterföljande 18 månaderna har minst sagt sprungit förbi! Jag har sprungit bredvid med min trasiga skärm.

Nu är det dock slut med detta för idag har jag äntligen fått ändan ur vagnen och lagat skärmen! Vilken känsla! Känns faktiskt som om jag fått en helt ny telefon. Bra start på helgen!!

Metal//Hella

Några dagar kvar.

Publicerad 2013-06-05 23:28:00 i Allmänt, jobb, personligt,

Idag var den sista gången jag medverkade vid ett månadsmöte på JENSEN. Jag har nu nio arbetsdagar kvar på JENSEN förskola innan jag tackar för mig.

Jag har under dessa fem år varit med om så otroligt mycket positivt och lärorikt. Jag har träffat så många fantastiska pedagoger och medmänniskor och har haft väldigt roligt under en stor del av tiden. Jag har bestämt mig för att minnas de saker som varit riktigt bra och roliga och ta med mig det som jag känner har varit ett väl fungerande arbetssätt. Jag väljer att slänga negativa bilder, varför släpa runt på sådant?

Efter semestern är det dags för mig att anta en ny utmaning. Jag kommer att börja som bitr. förskolechef på en nystartad förskola här i Hässelby. Jag ser så mycket fram emot detta och är full av förväntan kring vad jag kommer att få göra. Det känns som ett steg i helt rätt riktning för mig!

MEN... först har jag sex underbara veckor tillsammans med min fina familj att se fram emot. Tänk att jag äntligen ska få vara med min lille Hero varje dag igen. Som jag längtat!!!

Metal//Hella

Nystart!

Publicerad 2013-06-04 20:39:26 i Allmänt,

Eftersom "mama" bara vill ha s k "kändisbloggar" försvann min förra blogg. Jag tappade först suget att blogga men insåg idag att jag faktiskt saknat det! 
 
Stuket här blir som förut: ganska personligt, mycket funderingar kring det ena och andra och säkert en hel del meningslöst dravel. Välkommen att kommentera så mycket du vill!
 
Metal//Hella

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela