metalhella.blogg.se

En blogg om livet som småbarns/tvåbarnsmor. Välkommen in i vår värld <3

Fem år ihop!

Publicerad 2015-07-13 00:03:20 i personligt,

Idag firar vi. Vi firar att det är fem år sedan jag och Rodrigo bestämde oss för att det skulle vara vi. Det visade sig vara ett fantastiskt bra beslut! 

Tänkte bjuda på en kort sammanfattning av dessa fem år tillsammans. Eller några milstolpar. Typ. 

Sommar 2010
- Vi åker till Rockweekend. Blir tokkära. Lyssnar på hårdrock, hånglar och känner oss som tonåringar. 
- Förutom intresset för hårdrock och salsa inser vi att vi båda älskar att bada. Vi testar vilka badställen i Sthlm vi tycker bäst om.
- Vi träffar varandras familjer för första gången. 
- Sonisphere på gärdet. En lerig historia. 

Hösten 2010
- Plockar svamp i mängder
- Skaffar sommarstuga (myrstugan) ihop


2011

Februari
- Blir gravida
Mars
- Gör gravtest. Positivt. Stor lycka!! 
April
- Köper villa i Backlura.
Maj
- Ultraljud. Det blir en pojke!! 
- Säljer min lägenhet i Minneberg.
Juni
- Sweden Rock Festival
Juli
- Flyttar ut ur lgh i Minneberg, bor tillsammans för första gången. 
- Jag fyller 30 
Augusti
- Flyttar in i villan i Backlura. Underbart! 
Oktober
- Jag går på föräldraledighet.
- Plockar massa svamp
November
- Medverkar i #AdamLive de sista veckorna av graviditeten
- WILHELM FÖDS 21/11 kl 02.18
December
- Första julen med Wilhelm, första julen i huset, första julen familjerna firar tillsammans. 



2012

Jag är föräldraledig hela året. Ett helt underbart år. Att bli mamma är det bästa jag varit med om och den kärlek jag känner till Wilhelm är så stark så jag inte kan förstå hur det är möjligt. Rodrigo och jag kämpar för att hitta varandra i hela barnkarusellen. Vi inser att det är väldigt lätt att förhållandet råkar komma lite i andra hand med en liten bebis i huset. Ny tillvaro behöver nya lösningar. Året rullar på och varenda ny sak som sker i Wilhelms utveckling dokumenteras noggrant! 



2013

Februari
Jag börjar jobba igen och Rodrigo går på föräldraledighet. Han stortrivs och det är så härligt att se vilken stark relation de bygger upp under den här tiden. Mina fina killar! 


April
Jag inser att det inte går att jobba kvar i stan med tanke på resvägen. Kikar på jobb närmre och finner den perfekta tjänsten. Söker den, får jobbet och säger upp mig. Känns otroligt skrämmande att lämna en trygg arbetsplats men också oerhört spännande! 

Augusti
- Wilhelm börjar på förskola. Väldigt läskigt att lämna det käraste vi har i främlingars händer. Det känns dock lättare och lättare för varje dag..

- Jag börjar på mitt nya jobb. Intressant och annorlunda. Verkligen något att bita i. Kul! 

Hösten rullar på väldigt snabbt, vintern likaså. 
2014

Mars
- Vi åker till Gran Canaria. Vår första utlandsresa tillsammans. En underbar vecka!!
April
- Vi börjar prata om att det vore roligt med ett syskon till Wilhelm 
Maj
- Plus på stickan! Syskon på väg! Bf 15/1-15
Augusti
- Ultraljud. Det blir en lillebror!! 
- Foglossningen börjar göra mig orörlig
September
- Jag blir sjukskriven halvtid pga foglossning. Segt. 
December
- Besök på BBSophia. Börjar inse att vi snart är fyra!!


2015
Januari
- Förvärkar lurar oss i flera veckor. Kommer bebis snart eller ej?!
- BERNHARD FÖDS 28/1 kl 14.10
Mars
- Bernhard får åka till myrstuganför första gången 
- Vi försöker hitta en bra balans i vår nya situation som tvåbarnsföräldrar

Vår/försommar
- Familjen Lira Törnfeldt får mer och mer koll på läget. 
- Försöker dokumentera Bernhards utveckling så gott jag hinner. 

Nu
- Rodrigo går på semester, vi ska nu njuta av vår första sommar som tvåbarnsfamilj. Är väldigt nyfiken på vad framtiden har att erbjuda! 

"Kärlek är inte att hitta någon att leva med, det är att hitta någon du inte kan leva utan.."






Kolmården 2015

Publicerad 2015-07-11 22:46:26 i Allmänt, personligt,

Vi brukar kickstarta årets semester med att åka till Kolmården. Ett härligt sätt att känna att NU är vi äntligen lediga, tillsammans, i många veckor framöver. 

I år fick vi sällskap av min kusin Linda med familj. De har en dotter som är ett halvår yngre än Wilhelm och en son som är tre månader äldre än Bernhard. (Perfekt upplagt för mången sysslinglek de kommande åren alltså!)

Vi hade bestämt oss för att försöka komma dit till parken öppnade för att slippa hamna i värsta trängseln samt hinna med så mycket som möjligt (helst allt) under dagen. 

Tack och lov är ju Bernhard van att sova till niotiden på morgonen så han somnade direkt och sov sedan hela vägen ner = noll gråt! Wilhelm somnade också efter en liten bit och såsmåningom sov även jag. Rodrigo stackarn som är den enda av oss som innehar körkort hade inget val utan höll sig snällt vaken. 

Väl framme var det lite krångel med dw presentkort vi skulle betala med så det tog nog 45 min innan vi kommit genom entrén. Jag fixade en (stor) kärra så de stora barnen skulle kunna sitta om de ville. Det blåste som attan och duggade sidleds men vi var glada och taggade när vi började stånka uppför backen. 

Personalen meddelade att det var väldigt många som gått in på bamses värld och de rekommenderade att man tittade på andra delar av parken först. Vi styrde därför kosan mot aquaworld och delfinariet. 

Efter några kisspauser längs vägen kom vi fram exakt i tid för att showen skulle börja. Vi fick bra sittplatser och kunde njuta av showen. I år blev Wilhelm inte det minsta rädd utan tittade storögt på alla konster delfinerna gjorde. Bernhard åt lite och sov sedan gott resten av showen. 

Vi fyllde på våra ekande magar i en asiatisk restaurang innan vi strövade vidare. Wilhelm upptäckte till sin stora glädje att det fanns mogna blåbär i skogen bredvid och plockade så fingrarna blev blå. 

Målet nu var bamses värld men vi tänkte att vi inte skulle stressa utan att vi lugnt skulle titta på allt vi gick förbi längs vägen. Barnen var dock väldigt taggade på att komma fram till Bamse så det blev inga längre stopp längs vägen. 

Väl framme i bamses värld såg vi att lille Skutt och Skalman stod på scenen och att man fick komma fram och krama dem om man ville. Wilhelm avstod och gick bort till tåget (berg- och dalbanan) istället. Hans syssling Tilda däremot ville gärna kramas. I alla fall med Lille Skutt, Skalman fick nobben direkt! 

När Wilhelm och Rodrigo återvände från tåget var det dags för föreställning. Det var en väldigt fin historia om vänskap. Jag fastnade verkligen för bamses uttryck: 
Främlingar är bara vänner som du ännu inte känner

Han är så klok, käre Bamse. 
Det var en lagom lång och lagom spännande föreställning och Wilhelm var eld och lågor efter. Han ville även åka tåget en gång till och denna gången fick jag äran att följa med. Det pirrade ordentligt i magen när vi åkte så jag är imponerad över att han vågade åka det!! 

Nu började klockan ticka på ordentligt så vi gick mot linbanan. Vid aporna behövde lillsysslingen äta lite mat och vi andra tog en glass. Plötsligt insåg vi att det snart var dags för parken att stänga. Vi skyndade bort mot linbanan, slängde i oss glassen och hoppade i en vagn. 

Resan började något kaotiskt med blöjbyte och skrikande alt ammande barn men efter en liten stund inföll lugnet och solen tittade fram. Resten av turen var väldigt mysig och vi fick se alla djuren in action. Det roligaste var nog en liten björnunge som hade klättrat högst upp i en trädtopp så den satt i höjd med oss när vi gled förbi. 

Nöjda lämnade vi Kolmården för detta år och konstaterade att nästa år får det bli två dagar - en hel dag i bamses värld och en dag i resten av parken! 

Tack för i år Kolmården! 







En dag i kollektivtrafiken!

Publicerad 2015-07-08 00:14:12 i Allmänt,

Wilhelm är väldigt förtjust i tunnelbanor, bussar, tvärbanor, spårvagnar osv. Han älskar att titta på dem och han älskar att åka dem. 

Vår plan för dagen var därför att åka kommunalt till Djurgården, gå på Gröna Lund och Aquaria och bara njuta av dagen. 

Vi tog bilen första biten och parkerade i Abrahamsberg för att resan inte skulle bli helt galet lång. Förväntansfull stod Wilhelm på perrongen och väntade in t-banan. Resan in gick bra, Wilhelm berättade om allt han såg och frågade om allt han undrade över. Han är så härlig. 

Vi lyckades sedan hitta till spårvägshållplatsen och insåg att vi skulle behöva armbåga oss fram för att få plats i vagnen (trots att vi var först på plats på perrongen eftersom vi missade tåget innan med några sekunder..). Vi lyckades komma på och trängdes i värmen hela vägen till Djurgården. Det var så skönt när vi äntligen fick kliva av!! 

Wilhelm är så rolig, när vagnen som är klädd i en stor bild på ABBA utbrast han: 
"titta! Där är Ebba och de där två killarna!" 
Vi förklarade då att killarna heter Björn och Benny men Wilhelm svarade blixtsnabbt: "nej, de heter Wilhelm och Samir!" 
Så nu vet vi det ;) 

Vi tänkte ta aquaria först och grönan sen. När vi kom runt hörnet vid aquaria såg vi att kön ringlade långt ut från ingången. Det var totalt kört att komma in där. Nåväl, grönan låg ju nära.

Inne på grönan var det helt vidrigt mycket folk. Precis överallt stod folk i kö. Lååååånga köer. Jag har aldrig sett något liknande. Det går inte ens att beskriva. Det enda stället som inte hade nån kö var skrattkammaren så vi gick in där. Efter det gick vi ut, tog en glass och väntade sedan in Djurgårdsfärjan. 

Båtresan var helt ok bortsett från en grinig tant som minsann tyckte att jag och Bernhard skulle flytta på oss så hon kunde stå där vi stod istället. Vi flyttade oss inte och tanten gnällde lite till sina väninnor. Det skulle hon inte gjort för Rodrigo stod precis framför henne. Han vände sig om och gav henne några mindre snälla sanningens ord om att hon inte borde gnälla så väldigt. Tanten blev tyst och resten av båtresan gick lugnt till. 

Även resterande hemresa gick bra och så fort vi satte oss i bilen somnade båda killarna. Det blev en lyckad dag även om den inte riktigt blev som vi tänkte oss från början... 



Byte till storpool!

Publicerad 2015-07-05 22:56:13 i Allmänt, personligt,

Nu har vi bytt ut killarnas lilla plaskpool till en rejält stor pool. Den är typ 2m i diameter och 90cm hög. Efter nån timmes vattenfyllande och en tom varmvattenberedare var det dags för premiärdopp. 

Wilhelm är inte det minsta badkruka så han var snabbt i. Rodrigo hoppade också i och lovade mig att det var skönt att svalka av sig i värmen. Jag höll på att svettas bort så jag lydde hans råd. Döm om min förvåning när jag insåg att det var grymt skönt!! Så skönt att jag sänkte ner hela kroppen under ytan och vägrade gå upp på en lång stund! 

Även Bernhard fick doppa sin lilla kropp och han verkade tycka det var sååå skönt! På skoj lade vi i en badtermometer i poolen. Där fick vi svaret på hur det kunde vara så skönt: trots att varmvattnet tagit slut halvvägs var det 26 grader i vattnet!! Lovely!!

Det lär bli många dopp däri framöver! 



Hopplösa bilresor.

Publicerad 2015-07-04 18:25:01 i Allmänt,

Den senaste tiden har Bernhard börjat vara mer och mer vaken. Det är inte längre självklart att han somnar så fort vi gått några minuter med vagnen eller åkt en kort sträcka med bilen. Nej, numer kan han hålla sig vaken om han inte är trött. 

Det har dock visat sig att han fullkomligt avskyr att åka bil. Bernhard är i vanliga fall en oerhört glad liten bebis som verkligen aldrig gråter. Men när vi åker bil är det totala motsatsen. Då blir hann nämligen så ledsen att stora tårar rullar nerför hans små kinder. Han gråter och gråter och det tar inte slut förens jag tar upp honom ur stolen.. Riktigt hopplöst.

Det gäller alltså att försöka tajma bilåkandet till stunder då han är trött. Ännu en del i småbarnspusslet som måste fixas!! 



Minisömn.

Publicerad 2015-07-03 07:23:08 i Allmänt,

Vårt hus är ett suteränghus. Solen ligger på mot sovrummen från den går upp till långt in på eftermiddagen. 

Klockan är nu 7.15 och det är runt 30 grader i rummet. 

Ingen sover. Mamman är väldigt trött. Och varm. 


Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela