metalhella.blogg.se

En blogg om livet som småbarns/tvåbarnsmor. Välkommen in i vår värld <3

Bus eller godis!

Publicerad 2015-10-30 22:34:25 i Allmänt,

Idag hade Wilhelm och jag bestämt att vi skulle gå utklädda och köra "bus eller godis" området runt. Eller, vi tänkte att vi skulle gå till dem som bjöd in till det genom att ha en pumpa el liknande halloween-pynt på trappan. 

Till Wiwis stora glädje var det ganska många som hade en pumpa tänd på trappan. Han klev fram mot varje dörr med stor säkerhet, ringde på och sade snällt "bus eller godis" då de öppnade. Hans lilla korg fylldes på ordentligt och det var en nöjd liten kille som stegade hemåt. Han smaskade i sig en hel drös godis omgående så magen var rätt full när det var dags för middag.. Men, så är det ju bara halloween en dag om året! 



4-årskontroll

Publicerad 2015-10-29 13:24:06 i personligt,

Idag var det dags för Wilhelm att gå på 4-årskontroll på bvc. Vi hade pratat om vad han skulle få göra så han skulle kunna vara lite beredd. Han visste bland annat att han skulle få rita en gubbe samt göra pärlhalsband. 

När vi kom dit fick han själv välja om han ville börja med syn- eller hörseltest. Sofia (bvc-sköterskan) frågade om han haft på sig hörlurar någon gång förut. "Ja! Hemma när jag lyssnade på Iron Maiden!" utbrast han glatt. Sköna lilla metalkillen! :) Han jämförde de olika ljuden med ljud han kände till. Han sade: "det där lät som en Boeing 747", "det där lät som ett tåg" osv. Han har svar på precis allt - helt underbart!

Han är smart också, när han gjorde syntestet och inte riktigt såg vilken bokstav det var sade han: "det är en av de här fyra" och pekade på hjälpskylten. (Det fanns alltså fyra bokstäver på den..)

Alla testerna fixade han utan problem. Han var lite tveksam till att rita en gubbe utan ville hellre rita spidermans hus. Sofia föreslog efter en stund att de skulle rita en varsin gubbe på pappret och då gick han med på det. Jag hade nog en del ansvar i detta, jag har tjatat så mycket om dessa gubbar som ska ritas att han nog känt ett krav kring det. Jag hade faktiskt tagit en bild på en teckning han gjorde av familjen för några veckor sedan, tänkte att jag kunde visat upp den om han totalvägrat att rita! 

Jag är så stolt över vår kloke lille kille. Varje dag frågar jag honom om han vet vad han är. Han säger då (i kör med mig) "fullkomligt fantastisk"! Åh, vad jag hoppas att jag ska lyckas få honom att behålla den känslan om sig själv varje dag, hela sitt liv. Underbara unge!! 
(Halsbandsbygge) 

(Balanstest)

Höstglädje!

Publicerad 2015-10-28 14:29:42 i Allmänt,

Idag var det minusgrader ute när vi skulle gå till förskolan. Frosten klädde höstlöven så vackert, världen såg ut som en saga. Hade ögonen haft en dregelfunktion skulle den varit rejält aktiverad hos mig!

Bernhard fick nu äntligen möjlighet att prova sin nya overall från Reima. Han blev för någon månad sedan antagen till Reimas testpatrull och fick en snygg blå overall hemskickad. Den satt som en smäck och han var redo för lite lek i löven. 

När vi så lämnat Wilhelm på förskolan stannade vi under en stor lönn här i närheten. Bernhard satt där i solen och kände på löven. Det är så härligt att få vara närvarande medan han upptäcker världen, bit för bit. 

Vi satt där i närapå 30 min och hade så mysigt. Energiboost deluxe! 

Just det: varje vecka söker Reima nya små kids till testpatrullen, du ansöker här: http://www.reima.com/sv/inspiration/testpatrullen 





Hur går man vidare?

Publicerad 2015-10-19 11:54:49 i personligt,

Varje dag, varje timme tänker jag på mamma. Tänker på henne, pratar med henne, återupplever minnen. 

Wilhelm pratar väldigt ofta om sin mormor. Han undrar varför hon fick "sån där dum "kalse"" (cancer) som gör att hon inte kommer tillbaka till oss. Han pratar om "mormors sjukhus" där helikoptern landade och där ambulanser finns i mängder. Det känns fint att prata med honom om mormor. Jag säger till honom att han alltid kommer ha mormor bredvid sig, bara det att hon kanske inte  syns på samma sätt som förut. 

Vi får ta en dag i taget, ett steg i taget. Så länge mamma lever i våra hjärtan och minnen lever hon. Fast på ett nytt sätt. 


❤️❤️❤️

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela