metalhella.blogg.se

En blogg om livet som småbarns/tvåbarnsmor. Välkommen in i vår värld <3

En dag i kollektivtrafiken!

Publicerad 2015-07-08 00:14:12 i Allmänt,

Wilhelm är väldigt förtjust i tunnelbanor, bussar, tvärbanor, spårvagnar osv. Han älskar att titta på dem och han älskar att åka dem. 

Vår plan för dagen var därför att åka kommunalt till Djurgården, gå på Gröna Lund och Aquaria och bara njuta av dagen. 

Vi tog bilen första biten och parkerade i Abrahamsberg för att resan inte skulle bli helt galet lång. Förväntansfull stod Wilhelm på perrongen och väntade in t-banan. Resan in gick bra, Wilhelm berättade om allt han såg och frågade om allt han undrade över. Han är så härlig. 

Vi lyckades sedan hitta till spårvägshållplatsen och insåg att vi skulle behöva armbåga oss fram för att få plats i vagnen (trots att vi var först på plats på perrongen eftersom vi missade tåget innan med några sekunder..). Vi lyckades komma på och trängdes i värmen hela vägen till Djurgården. Det var så skönt när vi äntligen fick kliva av!! 

Wilhelm är så rolig, när vagnen som är klädd i en stor bild på ABBA utbrast han: 
"titta! Där är Ebba och de där två killarna!" 
Vi förklarade då att killarna heter Björn och Benny men Wilhelm svarade blixtsnabbt: "nej, de heter Wilhelm och Samir!" 
Så nu vet vi det ;) 

Vi tänkte ta aquaria först och grönan sen. När vi kom runt hörnet vid aquaria såg vi att kön ringlade långt ut från ingången. Det var totalt kört att komma in där. Nåväl, grönan låg ju nära.

Inne på grönan var det helt vidrigt mycket folk. Precis överallt stod folk i kö. Lååååånga köer. Jag har aldrig sett något liknande. Det går inte ens att beskriva. Det enda stället som inte hade nån kö var skrattkammaren så vi gick in där. Efter det gick vi ut, tog en glass och väntade sedan in Djurgårdsfärjan. 

Båtresan var helt ok bortsett från en grinig tant som minsann tyckte att jag och Bernhard skulle flytta på oss så hon kunde stå där vi stod istället. Vi flyttade oss inte och tanten gnällde lite till sina väninnor. Det skulle hon inte gjort för Rodrigo stod precis framför henne. Han vände sig om och gav henne några mindre snälla sanningens ord om att hon inte borde gnälla så väldigt. Tanten blev tyst och resten av båtresan gick lugnt till. 

Även resterande hemresa gick bra och så fort vi satte oss i bilen somnade båda killarna. Det blev en lyckad dag även om den inte riktigt blev som vi tänkte oss från början... 



Kommentarer

Postat av: Kersti

Publicerad 2015-07-08 10:13:35

Vilken härlig ålder när man kan låta sig roas en hel dag med att åka med kommunala färdmedel!

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela