metalhella.blogg.se

En blogg om livet som småbarns/tvåbarnsmor. Välkommen in i vår värld <3

Yngel igen!

Publicerad 2015-05-18 20:42:12 i Allmänt,

I augusti skaffade vi ett 120l-akvarium. Vi hade funderat ett bra tag och beslutade oss till sist för ett vitt juwel-akvarium. Vi har främst satsat på guppys och svärdbärare men har även neontetror och malar.

Något som vi funnit väldigt spännande är att försöka föda upp de yngel som föds i akvariet. Vi märkte nämligen snabbt att de guppys vi köpt på zoo dör relativt snabbt efter att de fått flytta in. Vår strategi har därmed blivit att köpa några riktigt fina honor och hanar och sedan hoppas på fin avkomma från dessa. 

Titt som tätt dyker det upp massa yngel i akvariet och vi försöker rädda så många vi bara kan. För några månader sedan köpte vi ett liter kar som vi har som yngelkar. I detta samlar vi alla nya yngel och där får de växa på sig lite innan det är dags att flytta tillbaka till stora akvariet. 

Idag var det dags för en av våra nyaste honor att yngla av sig! Hon är röd och blå så vi hoppas på några nya riktigt fina  exemplar! Förhoppningsvis klarar sig några hanar och färgar ut ordentligt, jag håller alla tummar och tår för det!! 






Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela