metalhella.blogg.se

En blogg om livet som småbarns/tvåbarnsmor. Välkommen in i vår värld <3

Det går så fort så fort..

Publicerad 2015-05-27 11:57:58 i Allmänt, personligt,

Bernhard blir fyra månader imorgon. Dessa fyra månader har verkligen bara rusat förbi! Jag tycker inte det var länge sedan jag satt här med min stora mage och onda höfter. Stånkandes, väntandes på ett tecken av något slag. 

Nu är så strax fyra månader och oj vad han hunnit utvecklas på dessa månader!  Första månaden sov han i princip hela tiden. Han var bara vaken då han ville äta samt ett par timmar på kvällen. Han var fokuserad i blicken från början och log tillbaka mot oss redan efter fyra dagar. 

Andra månaden lärde han sig att lyfta på huvudet och började mer och mer tycka om att ligga på mage. Nu kom även det första jollret och de första skratten. Han upptäckte sina fötter och har sedan dess varit mycket fascinerad av dem.

Tredje månaden började han vända sig från rygg till mage och var väldigt tydlig med att han ville ha mycket kontakt med oss. Stora idolen är Wilhelm och han studerar honom noga! Han börjar greppa om saker och "leka" med leksaker vi placerar nära honom.

Under den senaste (fjärde) månaden har han lärt sig sitta själv, han kavar runt på golvet och det syns att han medvetet försöker ta sig i nån särskild riktning. Han lyssnar till sitt namn. Han vill helst av allt stå upp i knät på oss och kan även förflytta sig en liten bit med gåstolen. Han har provat att bada bassäng samt att gunga och älskade båda sakerna. 

Han sover bra på nätterna, vaknar en eller två gånger för att äta och ibland för ny blöja men sover sedan lugnt vidare. Vaknar sällan före 8.30.

Dessutom är han så charmig och glad att jag nästan spricker av kärlek då jag tittar på honom!! 





Kommentarer

Postat av: Kersti

Publicerad 2015-05-27 23:41:46

Ja, tänk att fyra månader kan susa förbi i en sådan svindlande hastighet! Det har varit helt fantastiskt att få följa lille Bernhards utveckling på nära håll precis som jag fick göra både med storebror Wilhelm och kusin Emma. Det har varit en väldigt stor glädje för mig.
Det är faktiskt helt otroligt att en så liten människa som lille B kan visa sin personlighet så tydligt och vara en sådan liten glädjespridare! Det har också varit så fint att se den kärlek som Wilhelm visar sin lillebror. Den varma blick han ger Bernhard värmer även mormors hjärta och bilder från de små pojkarnas morgonmys gör att man blir glad hela dagen! Kramar från mormor.

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela