metalhella.blogg.se

En blogg om livet som småbarns/tvåbarnsmor. Välkommen in i vår värld <3

Midsommarfirande enligt gammal tradition

Publicerad 2015-06-20 16:27:12 i Allmänt,

Vi har sedan jag var liten firat våra midsomrar på Örbyhus Slott. Det är nämligen så att alla hyresgäster till slottet blir inbjudna på fika och dans kring stången. Denna tradition har hängt i sedan de hus vi (och många andra) hyr var tjänstebostäder. På midsommar fick då tjänstefolket komma ner till slottet och känna på hur det var att fika i de fina salongerna. De räknades precis som all andra. 

Numer är det väl ingen jättehierarki förutom att barn inte får sitta i stora rummet där underhållningen sker utan är förpassade till rummet bredvid. Detta är väl framför allt en regel som är satt för att barnen ska kunna lämna bordet och gå ut och leka i parken då de tröttnat på att sitta still. 

Wiwi njöt av den goda jordgubbstårtan och saften innan han gick ut i parken. Väl ute var det fullt ös, massa sommarklädda barn som sprang omkring och Wiwi var inte sen att hänga på. Han rullade nerför backarna och kikade nyfiket på iglar och grodyngel i spegeldammen som finns i parken.

När det var dags för dans runt stången var Wiwi och jag först på plats. Vi dansade en lång stund, sedan tog Wiwi en paus men när det var dags för "jungfru skär" ville han vara med igen. Ringdansen avslutades som sig bör med "raketen" vilken snabbt blev en favorit hos Wiwi. 

På kvällen gjorde vi supergod middag med färskpotatis och fläskfilé i gräddsås. Vi avslutade med att Wiwi gjorde en riktigt fin tårta tillsammans med Rodrigo. Mätta och nöjda sjönk vi sedan ner i soffan för några avsnitt av "solsidan". 

Midsommardagen har spenderats på badet. Sommarkortet är nu inköpt så nu kan vi bada hur mycket vi vill. Bra det, det verkar som om båda våra killar var fiskar i sina tidigare liv..! 






Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela